Therapie in Goes bij Psychologen Goes

Je kunt je klachten te boven komen

Cliënten hebben vaak een gevoel van onvrede, onmacht en onvermogen. Alsof het leven het roer overnam worden ze meegenomen in gebeurtenissen, gedrag en gevoelens. Een gevoel van stuurloosheid en tegelijkertijd van stilstand. Geen grip.

Dat soort gevoelens zijn heel voorstelbaar, maar niet helemaal waar. Op elk moment in je leven kun je de ruimte en de rust vinden om keuzes te maken die wel bij je passen. Hoe moeilijk je het je ook voor kunt stellen: jij hebt alles in je om de regie over je eigen leven te nemen. Je kunt nu alleen niet bij dat vermogen.

Je zit vast in je klacht

Dat kan verschillende oorzaken hebben, maar wat ik vaak tegenkom is dat die klacht, dat ene, die ene vraag of wens; dat die alles overheerst. Alsof je niets anders bent dan je angst, je somberheid, je relatieproblemen. Alles wat je overkomt, beleef je door de bril van je klacht. En elke mislukte poging er iets aan te doen teken je in gedachten op… ‘zie je wel.’

We zien jouw talenten

Psychologen zien wat jij niet ziet. Jouw vermogen en talenten. We helpen je ze herontdekken. En terwijl we dat doen, krijg je meer inzicht in en beter contact met jezelf. Je leert de aanwijzingen van je lichaam beter ‘lezen’; de vermoeidheid, pijn in je schouders, kramp in je buik. Je leert je talenten en kwaliteiten kennen en de ruimte en rust die je op elk moment in je leven hebt om op jouw manier vorm te geven aan de situatie – hoe zwaar die soms ook kan zijn.

Werken aan jouw manier van leren

Zo bouw je jouw eigen leersysteem op, de handvatten om, ook in de toekomst, de regie vast te houden. Maar misschien nog wel meer dan dat: je groeit als mens. Veel cliënten hebben bij het afsluiten van de behandeling nog wel wat werk te verzetten. Dat is heel normaal, je bent niet bij me om samen je hele leven te leven; je bent even kwijt hoe jij op jouw manier het mooiste en fijnste leven kunt maken. We helpen je dat hervinden.

Het is hard werken

Je hebt best een hele weg te gaan. En je hebt alles in huis om dat goed en zorgvuldig te doen. Maar het is wel werk. Je moet gemotiveerd zijn en bereidt om veel tijd en aandacht aan elk stap in het proces te zetten. Het gaat niet vanzelf.

Het proces zal, globaal, uit twee stappen bestaan:

1.Je leert jezelf beter kennen. Het vertrekpunt is je klacht. Je zult echter snel merken dat er rondom je klacht ook veel te bevragen en onderzoeken is. Wat gaat er niet goed? Wat wel? Veel mensen komen er achter dat de klacht niet helemaal nieuw is. En dat ze er al eerder zijn uitgekomen.
Daarbij helpen we je inzien waar jouw valkuilen zitten. Die heeft iedereen; een valkuil is niets anders dan een vast patroon van denken, voelen en doen dat ooit heel succesvol was, maar nu een trucje is geworden waar je niets meer mee opschiet. Het is een goed begin omdat ze makkelijk te vinden en herkennen zijn en zodra je uit die patronen breekt je perspectief op je leven snel verandert.

2.Leren van wat er goed gaat. Tot nu toe zit je vast in je klacht. En alles lijkt wel een bewijs van je onvermogen er iets aan te doen. Stapje voor stapje daal je zo een neergaande spiraal af. Maar als je naar beneden kunt, moet je ook naar boven kunnen. Samen vinden we waar het wél goed gaat, waar het je lukt, waar je goed met je vraag of klacht omgaat. Die momenten analyseren we. Waarom ging het goed? Wat deed je anders? Kun je dat vaker doen? Hoe voelde dat? Omdat we op een positieve manier aan verandering werken, raak je geïnspireerd van jezelf en daar krijg je energie van.

Contact

Twijfel je nog of we de juiste hulp kunnen bieden? Wil je meer weten over je klachten of potentiële behandeling? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720. We zijn allen psychologisch geschoold, dus je krijgt professioneel advies over de juiste aanpak van je klachten. We beheren de agenda’s van onze psychologen, dus je kunt direct een afspraak inplannen, zonder wachtlijst!